Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2019 19:49 - Завръщане от Амстердам
Автор: s6t6a6r Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7482 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте мои малобройни (за сега) читатели! Както ви обещах в предния си постинг - представяне, ще ви обясня по подробно защо избрах живота в Амстердам.
Аз държа винаги на обещанията си и никога, ама - никога, не лъжа.
Та както ви казах в предния... абе прочетете го вече тоя постинг, сложете му по едно палче, коментирайте... да не се налага сам да я върша тая работа като в технологичния си блог. Имайте малко уважение, не оставяйте всичко на мен, все пак три фирми мои ме чакат, Западната фирма дето съм меринджей също на мен чака, а и къщата която с тия две ръце строя, сама няма да се построи, така че, хайде моля - четете, пишете коментари и слагайте плюсове, не чакайте само на мен.
Та, връщайки се на темата, както писах, моят чичо, който беше Главен Гларус на Народната Република, има голям принос в оформянето ми като личност. Нещо като чичо Чарли от американския (не руски ха ха ха) сериал "Двама мъже и половина", за оформянето на племенника си. Когато поотраснах и започнах да заничам момите, чичо ме взе с него на морето да ми покаже това-онова от живота. Отиваме с него на нудиски плаж, понеже там по думите на чичо, най имало какво да покаже загорелият гларус. Обаче за мен, като син на милиционер още от 70-те, беше голям шок да разбера, че там се ходело без гащи...... Шокът стана още по-голям когато чичо си събу гащите.... А когато и аз след дълго повъртане свалих своите, обстановката изведнъж се разведри и всички започнаха да се смеят.
Разходихме се ние по плажа с походката която чичо ме бе инструктирал да науча - "Бавно, небрежно и отекчено с ръце встрани от тялото, все едно под мишниците имаш таралежи".
Отвреме на време спирахме и чичо се разкършваше, разклащайки небрежно и клюна на гларуса, а той неговият си беше направо като на щъркел... След това с усмивка оглеждаше какво впечатление е предизвикал сред женската аудитория. След малко, чичо спря и ми намигна:
- Отиваме и лягаме до ония двете там, вече са ни навити... или поне на мен.
- Ама, чичо, тези не ми харесват, виж там ония двете... хайде там да се пробваме.
- Абе момче, слушай чичо си, ония там дето ти харесват са полякини, тия са по-гладни и от нас. Вярно че са готини, ама първо работата пък после удоволствието, с тях може да се заемем през почивните дни.
И те така, да не навлизам в подробности, чичо ми показа нелекия живот на българския соц. гларус. Но ще питате - какво общо тук има Амстердам? Ето какво - чичо си беше татуирал на работния инструмент с главни букви, едър шрифт -
А М С Т Е Р Д А М.
На третия ден от престоя ни на морето се престраших и го попитах защо е направил тази татуировка?
- Това моето момче не е обикновена татуировка, това един вид ми е трудовата книжка.
- Ааама как така?
- Ами хей така, сега четеш А М С Т Е Р Д А М, а след години като остане само АМ..АМ, значи е дошло време чичо ти да се пенсионира от този занаят.
Замислих се... ами на моята чурка както и да я мерех, колкото и да намалявах шрифта, то място за Амстердам все си нямаше. И как да разбера кога ми е дошло време да се пенсионирам? Чичо явно прочел мислите ми рече:
- Виж какво, Жори, ти явно на майка си се метнал, в тая професия си пенсионер по рождение, ще трябва да наблегнеш на ученето да станеш милиционер като тейко си, че иначе ще трябва да работиш.
И така наблегнах на ученето, особено на логиката и математиката (ама не тия дето вие ги знаете, ами най-най висшите). Изучих се значи, а те за беля закриха милицията и от немай къде станах програмист, меринджей, бизнесмен, поет... и да не изброявам повече, че ще се комплексирате и няма да ме четете, ми направо ще ми слагате минуси от завист.
Те ето затова, понеже чичо ми беше голям пич, също като чичо Чарли (който не е руснак ха ха ха), от уважение към него, често, често ходя в Амстердам.





Гласувай:
3



Предишен постинг

1. pompadurkavaleska - Баси и ника. Как се произнася? Ти ...
28.06.2019 19:55
Баси и ника.Как се произнася?
Ти си фен на Жори, нъл тъй?
цитирай
2. анонимен - Баси и ника. Как се произнася?Ти ...
28.06.2019 20:20
анонимен написа:
Баси и ника.Как се произнася?
Ти си фен на Жори, нъл тъй?

Абе, като не си достатъчно интелигентен да дешифрираш ника, прочети предния постинг, там е обяснено като за теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: s6t6a6r
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13763
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031